Cum sa faci alegerea a sistemei pluviale.

1Sisteme pluviale

În prezent există o varietate largă de sisteme pluviale, dar toate sunt similare într-un singur lucru – în scopul lor: de a elimina rapid şi eficient precipitaţiile de pe acoperiş, fie acestea zăpadă, ploaie sau grindină.  Mai mult decât atât, sistemul trebuie să fie durabil, realizat din materiale ecologice și să se potrivească organic designului de ansamblu a clădirii.

Se utilizează diferite tipuri de jgheaburi, dar ele pot fiîmpărțite în două grupe mari:

  • Sisteme pluviale din PVC (plastic)
  • Sisteme pluviale din metal.

Este imposibil să dai prioritate unui anumit tip de sistem pluvial, deoarece fiecare din variantele propuse are propriile avantaje și dezavantaje.

Sistemul pluvial din PVC.

Acest sistem are un şir întreg de avantaje. Acestea sunt foarte ușor de instalat, nu sunt expuse la influențele negative externe, nu se corodează, culoarea originală rămâne chiar şi în rezultatul  expunerii îndelungate la razele solare, nu se aude zgomotul în timpul ploii, care este posibil la jgheaburile metalice.

Cu toate acestea, dezavantajul acestora este considerat capacitatea de a se extinde și contracta sub influența diferențelor de temperatură.

Sisteme pluviale din metal.

Ele sunt realizate din oțel galvanizat acoperit cu un strat de polimer. Una dintre cele mai bune acoperiri pentru protejarea oţelului este acoperirea pe bază de poliuretan, motiv pentru care mulți producători au ales oțelul în acoperirile de poliuretan pentru producerea sistemelor pluviale. Un mare avantaj al sistemului pluvial de oțel constă în faptul că nu se deformează atunci când temperatura se modifică, deoarece are un coeficient scăzut de dilatare și dimensiunile sale rămîn constante. Este mai robust și va rezista la o greutate mare (zăpadă, gheață).

Această opțiune este mai durabilă, aici este în cîştig şi componentul estetic, deoarece sistemul pluvial nu va fi de o culoare diferită de cea a acoperișului.

Este de remarcat faptul că, la fel ca orice lucru bun, sistemul pluvial necesită îngrijire. Ar trebui să fie păstrat curat, să se elimine murdăria la timp și să se efectueze reparaţiile necesare la detectarea scurgerilor sau a altor defecte ale sistemelor pluviale.

După cum vedeţi, fiecare sistem are avantajele şi dezavantajele sale. Alegerea este a Dvs. Adresaţi-vă la oficiile companiei «LIDER», vom fi bucuroşi să Vă ajutăm.

Cu respect, Grupul de Companii «LIDER».

Partajare: