Cum să faci alegerea cărectă a ţiglei metalice

3333rfffTigla metalica

Unul dintre cele mai vestite materiale pentru acoperiş în ultimele decenii a devenit ţigla metalică. În Moldova sunt o mulţime de companii producătoare sau care vînd acest material. Iată şi concurenţa în rîndul acestora devine din ce în ce mai acerbă. În încercarea de a vinde cât mai mult posibil, ei sunt dispuși să meargă la orice trucuri și şiretlicuri care să ateste caracteristici și proprietăți ce nu corespund realității.

Prin urmare, ne propunem să începem anume cu alegerea companiei. Cumpăraţi materialul de la marile companii, bine stabilite pe piață. Nu folosiţi serviciile companiilor de o zi, deoarece tehnologia de producție este perfecționată de-a lungul anilor.

Sfat: alegeţi companiile cu o bună reputație și o perioadă impresionantă de experienţă pe piață (cel puțin 10 ani), ei vor fi în măsură să pună în aplicare în continuare obligațiile de garanţie faţă de dvs.

În continuare, deja în biroul companiei aţi putea solicita documente de certificare pentru a vă convinge documentar despre originea materiilor prime. Aceste informații sunt oferite de furnizorul de oțel și sunt descrise în „Certificatul de testare.” Certificatul trebuie să fie în original, nu o fotocopie. Acordaţi atenție la ţara producătoare a metalului.

Un alt factor important este prețul. Există o zicală: „Noi nu suntem atât de bogaţi pentru a cumpăra lucruri ieftine” care se potriveşte absolut la ţigla metalică. Dacă Vi se spune despre un super-acoperis, la un super preţ plecaţi de acolo. De ce? Pentru că o ţiglă metalică de calitate – nu poate fi ieftină.

Sfat: Nu fugiţi după un produs ieftin, de calitate, fabricat cu respectarea strictă a tehnologiei, deoarece acesta nu pot fi vîndut la un preț scăzut.

Nu vom turna termeni și nu vă vom încărca cu toate informațiile tehnice posibile. Este de dorit să achiziționaţi oțel cu conținut de zinc de cel puțin 200 g / m ², metalul cu un conţinut mai mic de zinc este ieftin şi nu corespunde standardelor europene ale calităţii. Desigur, acest metal se utilizează pentru garduri şi alte facilităţi neimportante, dar vînzătorul trebuie să Vă avertizeze despre acest fapt.

În mod obligatoriu, asiguraţi-vă la nota de marcaj. Deseori există cazuri cînd dorim să cumpărăm produsele unui producător şi primim un înlocuitor. Iată în scopul evitării unui asemenea caz, trebuie să atragem atenţie la nota de marcaj a mărfii. Aceasta trebuie să fie amplasată pe partea frontală (marcajul producătorului țiglei metalice) şi pe partea inferioară (marcajul producătorului metalului) a fiecărei foi. Pe partea inferioară sunt indicate:

Producătorul metalului

Unde este produs

Numărul ruloului (la unii producători)

Un alt punct la fel de important – este perioada de garanție prevăzută de producătorul de oțel. Aici trebuie să fim atenți. Fiecare tip de ţiglă metalică are propria perioada de garanție:

Învelișul de poliester – 10 ani

Stratul de poliuretan – 15 ani

Plastisol – de la 15 la 30 de ani.

Sfat: Studiind certificatul de garanție, atrageţi atenţie la prezența sigiliilor, termenilor, precum și pentru ce este eliberat.

Specificaţi modul de ambalare și încărcare a produselor. Materialul trebuie să fie ambalat într-o peliculă și tras pe o bandă specială, astfel încît în timpul transportului foile să nu se deplaseze.

Sperăm că aceste informații vă vor ajuta să faceți alegerea potrivită. Deci, verificaţi certificatele, etichetele, și nu uitați despre reputația vînzătorului.

Partajare: